Wie ben ik?Wie ben ik?

Mijn naam is Carolien Jansen, maar mensen noemen mij ook heel vaak Caro.

Geboren en getogen Noordwijkse, via wat omzwervingen woon ik nu in Schiedam met mijn man, pasgeboren dochter Merel en honden, mijn border collie meiden Elena (moeder), Hope (dochter Elena) en Freya (dochter Elena). Freya woont overigens in gastgezin bij mijn ouders. Ook heeft mijn man nog 2 kinderen uit een eerder huwelijk, die ik ook tot ons gezin vind behoren. En heb ik ook nog border collie vent Nik (zoon Elena) die in gastgezin zit bij Jacqueline en haar 2 andere border collies Gail en Roy. Ik fok onder de FCI kennelnaam Spirit of Three (SOFT) border collies en organiseer evenementen, ondersteun bij DNA testen onder SOFTactiviteiten.

Met mijn 41 jaar, wat ik overigens niet zo ervaar, heb ik zoals ze dat noemen ‘lived experiences’, ofwel ontwortelingen, ontworstelingen, crisiservaringen en leren omgaan met psychische kwetsbaarheden. 

Door deze ervaringen in te zetten als ervaringsdeskundige/ervaringswerker/peersupportwerker in oa de GGZ, heb ik een grote meerwaarde ontdekt voor de mensen die ik bijsta. In mei 2019 heb ik daarvoor een mooi leertraject bij Lister Academie mogen afronden. In datzelfde jaar ben ik de opleiding tot spiegelcoach bij Kernkracht Academie van Danielle Spenner gaan doen, waarbij ik kennismaakte met het energetische en systemische werken met dieren. Daarnaast mocht ik een cursus eCPR (waar de basis ligt van mijn hart-tot-hartmethode) doen, wat staat voor emotional Connecting emPowering Revitalisation. Een combinatie van open dialogue, peer support, ervaringsdeskundigheid. Ik kan hierdoor mijn mede-mens, mijn peer, mijn klant daardoor begeleiden in (zeer) persoonlijke crisissen, het vastgelopen in het leven, maar ook laten ervaren welke mooie spiegels kinderen en dieren zijn. Opdrachten van (spiegel)coaching en begeleiding, doe ik met Caro Coacht. Mijn border collie meiden ondersteunen mij eventueel, als daarom gevraagd wordt en als ze zelf aan de slag willen. Natuurlijk kun je je eigen dieren (en kinderen) ook inzetten, mits ze daarvoor openstaan. Het welzijn van alle partijen staat voorop, ik zal ook ingrijpen op het moment dat ik ervaar dat het in het geding komt.

Dezelfde soort levenservaringen die ik nu opdoe, ervaar ik nu anders dan vroeger, verandert lijkt wel. Ik geloof dat het komt vanwege de enorme transformatie en transitie die ik heb ondergaan en nog midden in zit. Dit is dankzij de opleidingen/cursussen die ik in 2019 oa heb gedaan. En ik wil dat graag met jullie gaan delen in een blog. Deze blog zullen verschillende thema’s, onderwerpen hebben.

De blogs zal ik regelmatig posten, maar geen idee nog van de regelmaat. Je bent welkom om mij te volgen!

Interesse naar aanleiding van mijn voorstelling? Neem dan vrijblijvend contact met mij op!